Alles wat je moet weten over vuurtafels

De zomer komt er weer aan, dus we willen met z’n allen weer lekker in de tuin zitten. Vooral nu we met zijn allen wat langer en wat vaker thuis doorbrengen, wil je dat je tuin een fijne plek is om in te relaxen. En wat is nou fijner dan een heerlijk vuurtje in de avond om met zijn allen omheen te zitten? De allerleukste trend van 2021 is daarom een vuurtafel voor in je achtertuin! In dit artikel lees je alles over vuurtafels en waar je ze kan kopen!

Wat is een vuurtafel?

En wat is nou precies een vuurtafel? In het kort is het de ultieme terrasverwarmer en smaakmaker voor uw buitenruimte. Er zijn vuurtafels te krijgen in alle soorten vormen en maken, maar de meest populaire vuurtafels zijn die met een ingebouwde gasbrander. Deze functie zorgt er voor dat je binnen enkele seconden een heerlijk vuurtje hebt, zonder dat je hout hoeft op te stoken. Dit is een veilige en schone manier om van een vuurtafel te genieten. Naast de functie als warmtebron, telt de vuurtafel ook mee als tuin- of terras tafel. Dit zorgt voor extra multifunctionaliteit in uw tuin, wat ook ideaal is voor het maximaliseren van uw buitenruimte.

Hoe werkt een vuurtafel?

Vuurtafels op gas werken met een ingebouwde brander die is aangesloten op een propaan of butaan gasfles. Dit zorgt ervoor dat je snel een vuurtje hebt, zonder dat je hout nodig hebt. Deze gasflessen worden opgeborgen onder de tafel. Ook zijn er vuurtafels te krijgen die wel op hout werken. Bij deze tafels stook je zelf een vuurtje en moet je deze blijven voeden. De voordelen van gas vuurtafels zijn dus daarom efficiëntie en materiaal, maar ook heb je bij gasbranders geen last van vuilresten of brandgeur.

Wat kost een vuurtafel

De kosten van een vuurtafel kunnen zeer uitlopend zijn. Er zijn namelijk talloze opties en variaties waar je uit kunt kiezen. Zo kun je denken aan het type vuurtafel, de materialen en eventuele extra opties die u graag wilt toevoegen. Zo kun je voor een losse inbouwbrander al denken aan ongeveer 250 euro. De meest simpele complete modellen van vuurtafels beginnen over het algemeen rond de 400 euro, voor een simpele vuurtafel gemaakt van materialen zoals aluminium. Echter, voor vuurtafels van hoogwaardige materialen en grotere maten kunnen de prijzen vaak wat hoger uitlopen. Hiernaast moet je natuurlijk ook nog denken aan extra’s, zoals gasflessen en glazen ombouw voor veiligheid van de vuurtafel.

Waar kun je een vuurtafel kopen?

Er zijn veel winkels en webshops die vuurtafels aanbieden, zowel op gas als op hout. Ook zijn er verschillende materialen, designs en maten te verkrijgen. Daarom is het dus belangrijk dat je weet welk soort vuurtafel voor jou perfect is! Op onze website is een ruim assortiment te vinden van vuurtafels, met aanbod van verschillende webshops en winkels. Je kan voor elke buitenruimte of tuin de perfecte vuurtafel vinden, net als accessoires en benodigdheden voor het houden van een vuurtafel, zoals een glazen ombouw of keramische houtblokken.

Luxe Vuurtafels

Stijlvolle tuinhaarden met knisperend vuur!

Beoordeling:

0 / 5

Your page rank: