De 3 Beste Vrijstaande Elektrische Haarden

Een open haard is een warmtebron gemaakt van baksteen, steen of metaal die is ontworpen om een vuur te bevatten. Haarden worden gebruikt voor de ontspannen sfeer die ze creëren en voor het verwarmen van een kamer. Moderne haarden variëren in warmte-efficiëntie, afhankelijk van het ontwerp.

Van oudsher werden ze gebruikt voor het verwarmen van een woning, koken en het verwarmen van water voor de was en huishoudelijk gebruik. Een vuur zit in een vuurhaard of vuurplaats; een schoorsteen of ander rookkanaal laat uitlaatgas ontsnappen. Een open haard kan het volgende hebben: een fundering, een haard, een vuurhaard, een schoorsteenmantel; een schoorsteenkraan (gebruikt in keuken- en washaarden), een rooster, een bovendorpel, een bovendorpel, een schoorsteenmantel, een demper, een rookkamer, een keel, een rookkanaal en een schoorsteenfilter of naverbrander.

Aan de buitenkant is er vaak een uitkragende bakstenen kroon, waarbij de uitstekende baksteenlagen fungeren als een druppellaag om te voorkomen dat regenwater langs de buitenmuren loopt.

Wat is een vrijstaande elektrische haard?

Een vrijstaande elektrische haard is een realistisch alternatief voor haarden op vaste brandstoffen, die vlameffectvuren biedt zonder de ergernissen en negatieve gevolgen van een echt haardvuur. Bovendien bieden ze de mogelijkheid van vlambeheersing voor veiligheid en gemak. Bekijk ons assortiment vrijstaande haarden!

De top 3 elektrische haarden

Elektrische haarden bieden een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld houtkachels. Dit grote voordeel kan onder ‘gebruiksgemak’ worden geplaatst. Je hoeft dus alleen de stekker in het stopcontact te steken om van de sfeer te genieten. Dit betekent dat er niet gesleept hoeft te worden met brandstof, zoals houtblokken. Een elektrische haard wordt vrijwel altijd geleverd met een afstandsbediening, zodat je de haard vanuit jouw luie stoel kunt bedienen.

Napoleon Stylus – Elektrische Haard

Het is de vraag of we de Napoleon Stylus-familie wel of niet moeten opnemen als vrijstaande elektrische haarden. Ze zijn ontworpen om aan de muur te bevestigen, maar je kunt ze ook op een halve muur of tafel plaatsen. Cara is de originele Stylus, ontworpen als een asymmetrische witte kast met zwarte accenten. Steinfeld is de meer traditionele van de Stylus-familie, in gepolijste walnootafwerking. Beide hebben open haardontwerpen, met zichtbare kristallen en berkenhoutblokken. Zoals alle elektrische haarden van Napoleon, verkleuren vlammen van geel naar oranje naar blauw, of een combinatie hiervan. Er is een handige USB-oplaadpoort voor je apparaten en een zijplank met accentverlichting om je schatten uit te stallen.

 

Classic Fire Narvik – Elektrische Haard

Je huis is je kasteel. Met deze elektrische haard breng je zelfs tijdens de koudste en donkerste dagen sfeer en warm comfort in huis. Een dure haard die moeilijk te onderhouden is, is niet nodig. Steek de stekker in het stopcontact en deze Classic Fire kachel werkt. De LED-verlichting zorgt voor zeer realistische vlammen en een echt ‘haardgevoel’. De Narvik-kachel is een zeer stijlvolle toevoeging aan elke kamer in jouw huis. Je kunt deze kachel gebruiken om warmte toe te voegen en als sfeerhaard.

Dimplex Nelson Deluxe – Elektrische Open Haard

De Dimplex Nelson, is tevens een vrijstaande elektrische haard, maar dan in een modern jasje. Hierdoor past deze haard uitstekend in huidige interieurs. Ook deze haard heeft de mogelijkheid om alles met een afstandsbediening te besturen. Zo kun je binnen een paar klikken de temperatuur verhogen of de vlammen iets hoger doen branden.

De belangrijk voordelen van een vrijstaande elektrische haard

Geen rook

Houtgestookte open haarden geven kankerverwekkende stoffen en gevaarlijke dampen, zoals kooldioxide en koolmonoxide, af in jouw huis. Het inademen van deze dampen kan gevaarlijk zijn voor jouw gezin en huisdieren. Zelfs als je overschakelt op hout dat meer warmte en minder rook zou moeten produceren, produceer je nog steeds schadelijke rook die de luchtkwaliteit in jouw huis vermindert. Elektrische haarden hebben echter geen uitstoot en geen gevaarlijke bijproducten.

Met een elektrische haard is de tijd voorbij dat je hele huis naar rook ruikt. Je kunt een open haard hebben zonder schadelijke rook of rokerige geuren die in tapijten, vloerkleden, banken, kleding of bedden sijpelen. Bovendien kunnen mensen met allergieën en medische aandoeningen zoals astma, comfort en gemak vinden in meer geavanceerde verwarmingstechnologie. Sommige elektrische haarden gebruiken bijvoorbeeld infraroodwarmte om uitdroging van de lucht te voorkomen en om de natuurlijke vochtigheid te behouden voor gezondere warmte.

Energiezuinig

Elektrische haarden zijn een van de meest efficiënte manieren om een huis te verwarmen en kamers sneller en efficiënter te verwarmen t.o.v. houtgestookte haarden. Omdat warmte stijgt, laten traditionele open haarden alle warmte via de schoorsteen naar buiten. Volgens de Environmental Protection Agency ” verliezen de meeste traditionele open haarden meer dan 90 procent van de warmte van het vuur uit de schoorsteen, en veel van de verwarmde lucht in de kamer gaat ermee gepaard.” Omdat tocht via de schoorsteen naar binnen komt, wordt je reeds verwarmde ruimte na een paar rukwinden die naar beneden komen weer koud. Met een elektrische open haard warmen kamers snel op en blijven ze warm tijdens het gebruik.

Bespaar geld

Je hebt misschien al geraden dat de energie-efficiëntie van elektrische haarden ze ook kostenefficiënter maakt. Wat haarden betreft, is elektrisch het minst duur. Een van de redenen hiervoor is dat elektrische haarden voor extra zoneverwarming zorgen. Zoneverwarming bespaart geld doordat je de algehele temperatuur van jouw huis met 10-15 graden kunt verlagen. Dan verwarm je alleen de kamer die bezet is. Dit concept vermindert het gebruik van verspilde energie en kan je tot 10% besparen op je energierekening.

Elektrische haarden besparen je ook dure schoorsteenreiniging, servicecontroles en installatiekosten. Voor houtgestookte haarden zijn de kosten voor installatie en onderhoud vaak buitensporig.

Conclusie

Vrijstaande elektrische haarden hebben geen uitstoot en geen gevaarlijke bijproducten. Houtgestookte haarden kunnen echter kankerverwekkende stoffen en gevaarlijke dampen (zoals kooldioxide en monoxide) in jouw huis afgeven. Bij inademing kunnen deze dampen gevaarlijk zijn voor jou en je huisdieren. Daarnaast bespaar je een hoop kosten bij het kopen van een elektrische haard, terwijl je er net zoveel plezier en warmte van hebt!

 

Sfeervolle Elektrische Haarden

Keuze uit diverse formaten en soorten haarden!

Beoordeling:

0 / 5

Your page rank: