Een hottub kopen? Waar moet je op letten?

Een hottub in de tuin is voor velen een droom. Vooral met het zomerseizoen dat er aan zit te komen is het een perfecte toevoeging aan je buitenruimte, en zelfs in het najaar kan je er nog van genieten. Het concept van de hottub komt uit de Scandinavische landen, zoals Noorwegen of Zweden, waar de temperaturen lager zijn. Ben jij van plan een hottub te kopen, maar weet je niet helemaal waar je op moet letten? Lees dan dit artikel voor meer informatie.

De plek van de hottub

Natuurlijk lijkt het iedereen heerlijk om een hottub in de tuin te hebben, maar voordat je er eentje besteld, is het eerst handig om te kijken of dit wel mogelijk is in jouw buitenruimte. Er zijn ook velen soorten en maten, dus eerst zal je moeten weten hoeveel ruimte je hebt voor de hottub. Ook moet je zeker weten dat de ondergrond geschikt is voor de hottub. Het bad moet namelijk op een vlakke, stevige ondergrond geplaats worden, zodat hij stabiel komt te staan. Er is ook de optie om een speciaal soort vlonder te laten plaatsen, wat u vaak zelf kan ontwerpen.

 

De kachel van de hottub

Het water in een hottub wordt opgewarmd door het opstoken van hout, of door middel van een houtkachel. Het is belangrijk om te weten wat voor soort kachel je zoekt voor jouw hottub. De houtkachel kan zich zowel aan de binnen- of de buitenkant van de sauna bevinden. De interne kachel zorgt er voor dat het water direct in contact komt met de warmte. Dit zorgt vaak voor meer controle over de warmte van het water, en zal ook er voor zorgen dat het water sneller word opgewarmd. Daarnaast neemt de interne kachel ook minder ruimte in beslag. Dit is handig wanneer je tuin wat kleiner is.

Bij de externe kachel zal je echter meer ruimte creëren in de hottub zelf, en de installatie is vaak simpeler dan bij de interne kachel. Ook de externe kachel is makkelijk op te stoken vanaf de hottub zelf.

De materialen van de hottub

Een traditionele hottub is een ronde vorm, gemaakt van hout. Echter, tegenwoordig kan je kiezen voor verschillende materialen voor het exterieur van je hottub, zodat je het kan aanpassen naar je eigen wensen. Zo kun je ook voor de buitenkant van de hottub kiezen uit verschillende houtsoorten. Natuurlijk moet je ook bedenken welke materialen het meest duurzaam zijn, zodat u er zo min mogelijk onderhoud aan heeft. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een binnenkant van acryl of polypropyleen.

Accesoires

Om jouw hottub-ervaring helemaal af te maken, kan je van alles toevoegen zodat het perfect bij jou en je wensen past. Zo kun je denken aan een isolatiedeksel voor wanneer u de hottub niet gebruikt, of een filtersysteem om het water langer te kunnen gebruiken. Voor de luxe ervaring kan je zelfs kiezen voor accesoires zoals jets en LED-verlichting. Zo kun je dus alle kanten op!

Wellness in je eigen achtertuin

Ontspan in de achtertuin met een sauna, jacuzzi of een hottub.

Beoordeling:

0 / 5

Your page rank: