Laadstation voor elektrische voertuigen kopen

Ben jij de trotse bezitter van een elektrisch voertuig? Of misschien bent u van plan om er een te kopen? Deze moet natuurlijk af en toe worden opgeladen. En wat is er nou fijner dan een laadstation direct bij jou thuis? Er zijn verschillende soorten laadstations, en voor iedereen is een ander laadstation geschikt. Zo zijn er verschillende factoren die beslissen welk laadstation bij jouw voertuig past. Hier leggen we de verschillen uit, en welke laadpaal voor bij jou thuis geschikt is.

Welk laadstation voor thuis is geschikt?

De verschillen tussen de diverse laadstations ligt vaak in het vermogen en de aansluiting. Daarom is het belangrijk om het verschil te weten tussen de opties. Het is handig om te weten om welk soort voertuig het gaat, en hoe vaak het nodig is om deze op te laden.

1-fase of 3-fase laadstations: wat is het verschil?

De meest gekozen laadstations zijn de 1-fase of 3-fase stations. De eerste optie, dus de 1-fase is toegankelijk voor elk huis en elke meterkast, aangezien dit de meest simpele aansluiting is. Daarom is deze dus prima voor voertuigen zoals auto’s, die dan ongeveer in 16 uur zijn opgeladen. Bij de 3-fase laadstations is dit een stuk sneller, aangezien ze gebruik maken van een hogere krachtstroom. Nog een voordeel van de 3-fase laadstation is dat het de kans verkleint dat je netwerk overbelast raakt, en zo kortsluiting kan voorkomen.

Muurmontage laadstation

Nog een populaire variant is de laadstation gemonteerd aan de muur, oftewel de “wallbox” genoemd. Deze laadstations zijn ideaal voor in de garage, en besparen ruimte. Verder zitten er tussen de laadstations weinig verschil, je kan echter wel de stroomkracht beslissen. Zo kan je het vermogen en de fase beslissen. Dit hang af van welk soort voertuig je bezit. De Wallbox is een goede optie voor plekken waar je flexibel wilt omgaan met de ruimte. Ook is de montage vaak makkelijker dan de laadpalen. Hier moet je echter wel rekening houden met de afstand tot het voertuig, zodat u niet een te korte, of te lange kabel heeft.

Laadstation voor thuis kopen

Het soort voertuig is erg belangrijk. Elk voertuig heeft namelijk zijn eigen oplaadsnelheid en maximale stroominvoer. Zo kan je dus weten of je een 3-fase laadstation nodig hebt, of dat een 1-fase misschien wel genoeg is voor het voertuig. Zo bespaar je kosten en installatie. Heb je een groter voertuig met hogere laadcapaciteit? Dan is het vaak verstandig om te kiezen voor een laadstation met hogere laadkracht.

Ook zijn er laadstations voor verschillende budgets. Zo zijn vaak de laadpalen goedkoper dan de wallbox. Elk laadstation heeft zijn eigen voordelen, en het is ook verstandig om te bedenken welke ruimte u heeft en waar uw aansluiting terecht moet komen. Zo kun je ook nog kiezen voor extra kabels, zodat u twee verschillende voertuigen tegelijk kunt opladen. Door hier over na te denken kan je beslissen of je liever kiest voor een 1-fase of 3-fase laadpaal, of misschien voor een wallbox.

Laadstations voor Thuis

Laadpalen van diverse topmerken!

Beoordeling:

0 / 5

Your page rank: