Waarom je een waterbesparende regendouche moet kopen

Douchen zit bij elke Nederlander in de dagelijkse routine, en het is voor velen een moment van rust en ontspanning. Daarom wil je natuurlijk dat jouw douche ervaring zo relaxed mogelijk is. Dit doen velen door het kopen van een regendouche. Echter, de regendouche staat bekend om het hoge waterverbruik. Dus wat zijn nou de voordelen van een regendouche en hoe kan jij besparen op water terwijl je toch het comfort van een regendouche kunt houden?

De voordelen van een regendouche

Regendouches zijn de afgelopen jaren steeds bekender geworden op de Nederlandse markt. Er zijn veel voordelen van een regendouche, en steeds vaker kiezen mensen voor een regendouche (ook wel een stortdouche genoemd) in plaats van een gewone douchekop. De regendouche zorgt voor extra comfort. Door de brede straal water wordt je hele lichaam tegelijk geraakt door het water, wat ontspannend is vergeleken met een kleinere douchekop.

Combineer comfort en duurzaamheid

Water is één van de meest kostbare materialen op deze aarde, en het is belangrijk dat we er verantwoordelijk mee om gaan. Daarom is het belangrijk om zo zuinig mogelijk te zijn op ons water. Vaak is een regendouche hier niet de beste optie voor. Echter, de grote uitzondering is het aanschaffen van een waterbesparende regendouche. Door het kopen van een waterbesparende regendouche maak jij een groot verschil in het watergebruik tijdens je douche routine. Dit betekent natuurlijk niet dat je je comfort hoeft op te geven. De technologieën van vele waterbesparende regendouches werken op een manier dat jij dezelfde ervaring blijft houden, maar tegelijkertijd jouw verbruik tot meer dan de helft kunt verminderen. Dat is dus relaxed en verantwoord!

Bespaar water met een waterbesparende regendouche

Door de grotere douchekop van een regendouche laat het vanzelfsprekend ook een stuk meer water door dan een gewone douchekop. Gemiddeld laat een regendouche tot wel 20 liter per minuut door! Wanneer je berekent dat de gemiddelde Nederlander 8 minuten doucht, is dit een hele hoop water die je gebruikt bij jouw dagelijkse douche routine. Een oplossing voor dit probleem is het aanschaffen van een waterbesparende regendouche. De douchekop van een waterbesparende regendouche laten minder waterstroming door naar de douchekop. Op deze manier bespaar je tot wel 50% aan water, en soms zelfs meer. In het geval van warm water bespaart u ook direct op uw energiekosten, dus dat is ook mooi meegenomen!

Besparen op kosten

Naast het verantwoord zijn op watergebruik, bespaar je natuurlijk ook in jouw eigen kosten! Water is niet goedkoop, dus het is ook belangrijk om aan je eigen kosten te denken. Het aanschaffen van een waterbesparende regendouche is een investering die het op meerdere raakvlakken waard zal zijn. Ten eerste werkt de waterbesparende regendouche met je huidige cv-ketel. Dit zorgt er voor dat je geen extra installatie of onderhoud hoeft te doen voor jouw nieuwe regendouche. Bij normale regendouches is dit wel noodzakelijk, en zal je een grotere cv-ketel of waterafvoer moeten installeren. Dit scheelt dus een hoop tijd en geld in de installatie!

Haal de sauna in huis

Geniet van waterbesparende regendouches in diverse kleuren!

Beoordeling:

0 / 5

Your page rank: