Welk type sauna moet je kopen?

Een sauna in je eigen huis of tuin is voor velen een droom, maar het aanschaffen van een sauna kan soms een grote opgave lijken. Je hebt namelijk een paar factoren waar je rekening mee moet houden. Past de sauna bij uw eisen en wensen? En welk type sauna moet je dan kopen? Er zijn twee soorten sauna’s: De traditionele Finse sauna en de Infraroodsauna. In dit artikel lees je over de verschillen tussen de sauna’s, zodat je er achter kan komen welke bij jou past!

Finse sauna

De traditionele Finse sauna is het meest bekend en het meest gebruikt. Hij komt in verschillende soorten en maten, en de welbekende “Barrelsauna” is hier ook een variatie op. Een van de meest belangrijke kenmerken van de Finse sauna is de temperatuur, aangezien deze vaak een flink stuk hoger ligt dan bij de Infraroodsauna, namelijk tussen de 80 en 100 graden. De Finse sauna’s worden meestal opgewarmd met een elektrische saunakachel, en je moet vaak rekenen op ongeveer 30 minuten opwarmtijd voordat de sauna gebruiksklaar is.

Je kan kiezen tussen een inbouwsauna binnenshuis, of een vrijstaande sauna, zoals de Barrel Sauna. Deze sauna’s vergen zeer weinig installatietijd, en zijn een stuk goedkoper in vergelijking met inbouwsauna’s. Zeker de barrelsauna geeft een uniek en traditionele sauna ervaring.

Infraroodsauna

De infraroodsauna heeft een wat recentere populariteit gekregen, en is tegenwoordig welbekend. De infraroodsauna is erg toegankelijk voor inbouw in bijvoorbeeld de badkamer, aangezien het vaak kleinere cabines zijn, zoals de Interline IR Premium. Echter, wanneer je je sauna voor meer mensen wilt gebruiken zijn er ook grote varianten verkrijgbaar.

Tot tegenstelling van de Finse sauna, zijn de temperaturen bij de Infraroodsauna een stuk lager, namelijk gemiddeld rond de 50 graden. De infraroodcabine werkt met stralers in plaats van een saunakachel, en deze werken direct in op de spieren en huid. Daarom is ook de opwarmtijd van de sauna aanzienlijk minder dan bij de Finse sauna.

Welke sauna past het best bij jou?

Na deze descripties te lezen, heb je nu vast een beter idee van welke sauna bij jou zou passen. En wat zijn nou uiteindelijk de beslissende factoren? Je moet je eerst bedenken of je een inbouw of vrijstaande sauna wilt. De Inbouw vergt meer tijd en installatie, maar het onderhoud is vaak minder. Ook is dit ideaal om in uw badkamer te plaatsen. Bij een vrijstaande sauna heb je een unieke ervaring, en het pluspunt is dat je buiten kunt afkoelen na een saunasessie. Dit is echter alleen mogelijk bij de Finse (barrel)sauna.

Ook moet u bedenken naar welke temperaturen u zoekt, aangezien de temperaturen van de traditionele Finse sauna aanzienlijk hoger zijn dan bij de infraroodsauna, en ook de luchtvochtigheid is hoger, wat zeer gunstig is voor de afvoer van afvalstoffen in uw lichaam.

Bij de Finse sauna kan u de traditionele en unieke saunasfeer ervaren. Aan de andere hand brengt de Infraroodsauna een nieuw en innovatieve ervaring, met een moderne draai aan het saunagevoel.

Wellness in je eigen achtertuin

Ontspan in de achtertuin met een sauna, jacuzzi of een hottub.

Beoordeling:

0 / 5

Your page rank: